Contact


Str. Putul de Piatra nr.1
sector 1, Bucuresti, C.P. 010699
Email: adamstella2000@yahoo.com
Adam Stella pe Facebook
Numere telefon:
0724.259.858 | 0747.654.497Tratamente - Prezentare


Igiena cavitatii orale
Albirea dintilor
SNAP ON SMILE
Restaurari estetice
Endodontie
Chirurgie orala
Parodontologie
Tratamente copii
Protetica
Implantologie

Interviu in Revista FemeiaStie.ro


FemeiaStie: In primul rand doresc sa ne spui cate ceva despre tine. Cum a aparut pasiunea pentru stomatologie?
D-na doctor Stella Adam: Stiam inca din generala ca voi fi medic stomatolog. M-am pregatit singura pentru examenele de admitere la facultate inca din clasa 8-a. Cum tata e chirurg maxilo-facial, de mica m-am invartit in mediul asta si niciodata nu m-am gandit ca voi face alta meserie. Imi place foarte mult ceea ce fac si pun suflet pentru fiecare pacient. Am o experienta bogata, am fost medic militar, am lucrat in spitale militare, am facut operatii complicate, am salvat vieti si acum tin legatura cu foarte multi pacienti din diferite tari, chiar daca au trecut ani de zile.

FemeiaStie: Cat de importanta crezi ca este igiena orala? Este ea vitala pentru fiecare dintre noi? De la cine crezi ca incepe educatia in ceea ce priveste igiena orala?
D-na doctor Stella Adam: Igiena orala e foarte importanta! Totul porneste inca de cand copilul este mic si apar primii dintisori. Cel mai important rol il au parintii, de la ei trebuie sa porneasca educatia in ceea ce priveste igiena orala, dar e important ca si medicul sa explice totul legat de igiena orala.

FemeiaStie: Care sunt riscurile la care ne supunem in cazul in care nu avem o ingrijire adecvata a danturii?
D-na doctor Stella Adam: Ingrijirea inseamna educatie! Inseamna sa ai medicul tau, la care te duci cu drag. Inseamna sa iti faci tratamentele, igienizarea profesionala la timp sau un control de rutina, chiar daca nu ne doare nimic. Riscurile sunt imense, pacientii uneori nu constiintizeaza, dar de la o banala carie poate se dezvolte o osteomielita, care poate duce la cazuri letale. Asta sigur, in cazuri grave insa cu siguranta se poate intampla, deoarece am vazut cu ochii mei cazuri.

FemeiaStie: Cum reactionezi daca o persoana apropiata tie are o dantura cu probleme vizibile dar totusi, din diferite motive (nu are bani, ii este frica), nu merge la dentist?
D-na doctor Stella Adam: Persoanele apropiate mie isi rezolva problemele la timp. In cazul in care intalnesc pe cineva care are probleme de natura stomatologica, il sfatuiesc sa ajunga cat mai curand la stomatolog explicandu-i ca dantura este vitala pentru sanatatea noastra. NU trebuie sa ne uitam la bani atunci cand vine vorba de sanatatea noastra!

FemeiaStie: Stii cum e vorba aceea: cizmaru' nu are cizme, zidaru' nu are casa. Tu mergi la un alt dentist sau iti tratezi singura problemele stomatologice?
D-na doctor Stella Adam: Nu am probleme dentare, insa in general tata imi face tratamentele. Curatarea profesionala mi-o fac singura, albirea dentara de asemenea, si asta tot cam la 3-4 luni.

FemeiaStie: Ce parere ai despre albirea dintilor? S-au auzit atatea discutii controversate incat nici noi nu mai stim ce sa mai credem. Explica-ne putin cum functioneaza procedura.
D-na doctor Stella Adam: Eu cred ca albirea dintilor e un must have in zilele noastre. Fac albiri in cabinet cam de 8-10 ori pe luna. Procedura e foarte simpla, chimica, dar trebuie sa se efectueze strict in cabinet sub supravegherea medicului. Sunt 2 tipuri de albire profesioanala: in cabinet si acasa. Diferenta este in concentrarea preparatului: in cabinet sunt de ajuns 1-2 sedinte, acasa 7-14 zile. Ca si efect, apare o sensibiitate pe moment, insa e un lucru normal, care dispare a doua zi. Nu afecteaza in nici un fel smaltul dintilor. Imi fac mie foarte des, fiului meu, sotului.

FemeiaStie: Ce parere ai despre procedura de stilizare a danturii? Crezi ca este necesar in cazul dintilor strambi sau este doar o fita?
D-na doctor Stella Adam: In cazul in care pacientii au patologii de ocluzie [dintii strambi], coloratii, defecte de orice fel, trebuie sa-si rezolve problemele. In timp, dintii strambi duc la aparatia diferitelor complicatii: parodontite, gingivite etc si complicatiile pot fi si mai grave. Nu e o fita a avea o dantura sanatoasa, este a avea incredere in sine si succes in plan social.

FemeiaStie: Acum, pe final, te rog sa ne spui cele mai importante 3 sfaturi legate de igiena orala.
D-na doctor Stella Adam: Sfaturile sunt simple: sa te speli regulat pe zi, cel putin de 2 ori, dimineata si seara; sa ai medicul tau dentist, la care sa mergi cu drag si care va pune tot sufletul pentru ca tu sa ai un zambet frumos; sa constientizezi riscurile pe care le impune o dantura nesanatoasa si sa te duci periodic la control stomatologic.